Dec
4
1:00 PM13:00

HELP! Hoe kom ik aan personeel? Discussiebijeenkomst !

Het Gastvrijheidsgilde organiseert samen met De Gildenacademie een discussiebijeenkomst over het personeelstekort in de horecabranche. Uitgangspunt is dat we als branche toch in staat moeten zijn onze eigen problematiek op te lossen!

Tijdens deze bijeenkomst gaan we met elkaar in gesprek om te komen tot direct toepasbare oplossingen voor het heersend personeelstekort.

Programma:
13.00 uur;  Ontvangst
13.30 uur:  Korte inleiding van het thema door de voorzitter
13.45 uur;  Best Practice McDonalds Zwolle door Sjoerd Jan Veenstra
14.15 uur;   Best Practice .. ....
14.45 uur;  Idee Gastvrijheidsgilde/Gildenacademie
15.15 uur;   Discussie in groepen olv tafelvoorzitter
16.15 uur:   Plenaire presentatie vanuit de groepen
16.45 uur;  Hoe nu verder. Tips en Acties!
17.00 uur; Einde programma

Dit programma wordt u volledig kostenloos aangeboden door het Gastvrijheidsgilde!

Locatie:
Hotel Vianen
Prins Bernhardstraat 75
4132 XE Vianen
Tel: 0347-325959

Aanmelden? Klik hieronder op de button en vermeld in het berichtveld dat u zich wilt aanmelden voor de discussiebijeenkomst van 4 december.

View Event →

Sep
26
12:00 PM12:00

125-jarig jubileum Carl Siegert!

Uitnodiging!

Op maandag 26 september a.s. viert bakkerij Carl Siegert hun 125-jarig bestaan en alle leden van het Gastvrijheidsgilde zijn van harte welkom!

De eerste Carl Siegert startte met zijn bakkerij 125 jaar geleden een uitzonderlijk bedrijf. Een bedrijf dat kwaliteit en duurzaamheid hand in hand laat gaan. Ondertussen is de 4e generatie Carl Siegert bezig met het doorkneden van deze aanpak. Het vernieuwend ondernemen met verantwoordelijkheid voor mens en natuur is onverminderd zichtbaar.

Kom naar een dag vol inspiratie, innovatie en ambacht rond het lekkerste biologische desembrood en vier dit jubileum mee!

Tijdens het jubileumevenement is er een afwisselend programma met onder meer de wedstrijd om het lekkerste broodje met juryleden Robert Kranenborg en Rob Bongenaar, een presentatie van Jeroen van Oijen van Gastronomixs, live-demonstraties, proeverijen en workshops in de bakkerij.

Klik hier voor meer informatie. Voor direct aanmelden, klik hier!

View Event →
Jun
27
11:00 AM11:00

Gastvrijheidstour Rotterdam

Het Gastvrijheidsgilde organiseert op maandag 27 juni 2016 wederom een gastvrijheidstour met bezoeken aan super gastvrije bedrijven, dit keer in Rotterdam. Aan het programma wordt nog hard gewerkt. Het wordt in ieder geval een looptour. 

U kunt het beste met de trein komen. Wilt u toch met de auto komen: zie http://www.centrumparkeren.nl/station-rotterdam   Inschrijven kan via een mail aan info@gastvrijheidsgilde.nl.

U kunt het beste met de trein komen.
Wilt u toch met de auto komen: zie http://www.centrumparkeren.nl/station-rotterdam  

Inschrijven kan via een mail aan info@gastvrijheidsgilde.nl.

 

 

View Event →
May
26
12:00 PM12:00

Ledenvergadering Gastvrijheidsgilde

Op 26 mei a.s. vindt in de middag in Expo Houten (Meidoornkade 24 in Houten) tijdens het Retail Event de Algemene Ledenvergadering van het Gastvrijheidsgilde plaats.
Aansluitend aan de ALV kun je deelnemen aan een gastvrijheidsseminar van ons bestuurslid René Drost en uiteraard ook het Retail Event bezoeken (www.retaileventnederland.nl).

12.00 – 13.00 uur - Mogelijkheid tot bezoek Retail Event
13.00 – 14.45 uur - Lunch met aansluitend Ledenvergadering
15.00 – 15.45 uur - Klantbeleving in Retail

René Drost, bestuurslid Gastvrijheidsgilde & eigenaar Bureau HTM
In een interactieve workshop/presentatie zal René Drost u prikkelen en meenemen in zijn Klantgerichtheidsmodel. Aan de hand van praktijkvoorbeelden zien we hoe verschillende winkels vorm geven aan klantgerichtheid. Zien we enorme missers en grote successen in het managen van de verwachtingen van de klant. Hoe klantvriendelijk is zelfscannen eigenlijk? Is een pop-up store naast je winkel beter voor de klantbeleving dan leegstand? Zomaar wat vragen die aan bod zullen komen. En wellicht het belangrijkste en het spannendste…… worden we geconfronteerd en bevraagd op het eigen handelen! Wij hebben de wijsheid niet in pacht, maar verschaffen op z’n minst stof tot nadenken!

15.45 – 17.00 uur – Mogelijkheid tot bezoek Retail Event

Je kunt je als lid nu al opgeven voor de ledenvergadering via info@gastvrijheidsgilde.nl.

View Event →
May
2
11:00 AM11:00

Gastvrijheidstour Arnhem en omgeving

Kort verslag van de Gastvrijheidstour op 2 mei 2016 in Arnhem en omgeving
Opgetekend door Rob Bosma

Lammert en Jante.JPG

Het was naast een zonnige, ook een inspirerende dag. Een heel relaxte start op Landgoed Groot Warnsborn. Eigenaar Lammert de Vries vertelde met passie over de gastvrijheidsfilosofie van zijn Hotel Restaurant vanuit 10 missiewaarden. En ook hoe het personeel wordt aangenomen en begeleid. Lammert werd bijgestaan door zijn rechterhand en dochter Jante.

Geheel buiten de ‘schuld’ van de organisatie kwam de bus die ons zou rijden naar de andere locaties met pech, vlak voor de deur, stil te staan. Een vervangende bus liet lang op zich wachten.

Al met al gaf dat een ieder de gelegenheid om met elkaar te praten, elkaar weer te ontmoeten en te genieten van de zon.

De ontvangst, de lunch en de rondleiding bij Liander waren voorbeeldig. Heldere en vriendelijke uitleg over het hospitalitybeleid van Liander intern en voor mensen van extern. Ontwikkeld en gestuurd door een extern bedrijf. En ook hoe zij zichzelf verplicht voelen om vanuit hun positie als monopolistische energienetwerkbeheerder, het goede voorbeeld te geven op het niveau van hospitality, transparantie, duurzaamheid en energiegebruik.

Omdat ik zelf meer dan 25 jaar bij diverse communcatiebureaus heb gewerkt, was het bezoek aan Giesbers een soort van thuiskomen. De lokale betrokkenheid en netwerkkracht van het management verbindt bedrijven met elkaar en zorgt voor meer business voor dit zeer succesvolle bureau. Het 'alles onder één dak principe’ zorgt voor een controleerbare en kostenefficiënte bedrijfsvoering. 

Porsche Centrum Gelderland was voor met name de heren als een bezoek aan een snoepwinkel. Prachtig om te horen hoe iedereen daar warm wordt ontvangen. Van een koper van een exclusieve Porsche tot aan een grootvader die zijn kleinzoon mooie auto’s wil laten zien. Grote indruk maakte de exclusieve aandacht die uitgaat naar klant, wens, type auto, type onderhoud, type monteur. Tailormade hospitality gestuurd vanuit een gedachte.

Teruggekomen in de warme gastvrijheid van Landgoed Groot Warnsborn werden we in de watten gelegd met bubbels en hapjes en een rondleiding langs de kamers en diverse locaties. 

Dank aan Liander, Giesbers, Porsche en Groot Warnsborn.

View Event →
Nov
16
11:00 AM11:00

Gastvrijheidstour Amsterdam

Het Gastvrijheidsgilde organiseerde op 16 november voor het eerst een Gastvrijheidstour. Ruim 40 deelnemers namen een kijkje in de gastvrijheidskeuken van Restaurant Bolenius, Ciel Bleu (Hotel Okura) en het Waldorf Astoria Hotel.

In Bolenius genoten de gasten tijdens een Dutch Cuisine lunch en tafelbereidingen anno 2015 van de meesterlijke gastvrijheid van SVH Meestergastheer Xavier Giesen en Ton Ververs en SVH Meesterkok Luc Kusters. 

Vervolgens werd in Ciel Bleu door SVH Meestergastheer Pasquinel Kolk en SVH Wijnmeester Noël Wittenbergh een toelichting gegeven op de gastvrijheidsformules in de verschillende restaurants van Okura en kon een kijkje worden verkregen in alle afdelingen van Okura. Ook vertelden ze hoe de medewerkers betrokken en geïnstrueerd worden op gastvrijheidsgebied.  

Ten slotte lichte de hotelmanager van Waldorf Astoria toe hoe invulling wordt gegeven aan internationale gastvrijheid. Daarna kregen de gasten een rondleiding door het hotel en Librije’s Zusje.

De aanwezigen waren gezien de totaalbeoordeling van 8,8 zeer te spreken over deze eerste gastvrijheidstour.

Zeker vatbaar voor meer van deze tours.


Wie biedt zich aan en laat een kijkje in zijn gastvrijheidskeuken nemen in samenwerking met collega bedrijven in dezelfde stad of nabije regio? Mag elke type bedrijf zijn, van garage, bank, ziekenhuis tot en met kledingwinkel!

We zijn benieuwd wie durft: bel met 0318-643093 of mail info@gastvrijheidsgilde.nl.

View Event →