Back to All Events

Gastvrijheidstour Amsterdam

Het Gastvrijheidsgilde organiseerde op 16 november voor het eerst een Gastvrijheidstour. Ruim 40 deelnemers namen een kijkje in de gastvrijheidskeuken van Restaurant Bolenius, Ciel Bleu (Hotel Okura) en het Waldorf Astoria Hotel.

In Bolenius genoten de gasten tijdens een Dutch Cuisine lunch en tafelbereidingen anno 2015 van de meesterlijke gastvrijheid van SVH Meestergastheer Xavier Giesen en Ton Ververs en SVH Meesterkok Luc Kusters. 

Vervolgens werd in Ciel Bleu door SVH Meestergastheer Pasquinel Kolk en SVH Wijnmeester Noël Wittenbergh een toelichting gegeven op de gastvrijheidsformules in de verschillende restaurants van Okura en kon een kijkje worden verkregen in alle afdelingen van Okura. Ook vertelden ze hoe de medewerkers betrokken en geïnstrueerd worden op gastvrijheidsgebied.  

Ten slotte lichte de hotelmanager van Waldorf Astoria toe hoe invulling wordt gegeven aan internationale gastvrijheid. Daarna kregen de gasten een rondleiding door het hotel en Librije’s Zusje.

De aanwezigen waren gezien de totaalbeoordeling van 8,8 zeer te spreken over deze eerste gastvrijheidstour.

Zeker vatbaar voor meer van deze tours.


Wie biedt zich aan en laat een kijkje in zijn gastvrijheidskeuken nemen in samenwerking met collega bedrijven in dezelfde stad of nabije regio? Mag elke type bedrijf zijn, van garage, bank, ziekenhuis tot en met kledingwinkel!

We zijn benieuwd wie durft: bel met 0318-643093 of mail info@gastvrijheidsgilde.nl.