Back to All Events

Gastvrijheidstour Arnhem en omgeving

Kort verslag van de Gastvrijheidstour op 2 mei 2016 in Arnhem en omgeving
Opgetekend door Rob Bosma

Lammert en Jante.JPG

Het was naast een zonnige, ook een inspirerende dag. Een heel relaxte start op Landgoed Groot Warnsborn. Eigenaar Lammert de Vries vertelde met passie over de gastvrijheidsfilosofie van zijn Hotel Restaurant vanuit 10 missiewaarden. En ook hoe het personeel wordt aangenomen en begeleid. Lammert werd bijgestaan door zijn rechterhand en dochter Jante.

Geheel buiten de ‘schuld’ van de organisatie kwam de bus die ons zou rijden naar de andere locaties met pech, vlak voor de deur, stil te staan. Een vervangende bus liet lang op zich wachten.

Al met al gaf dat een ieder de gelegenheid om met elkaar te praten, elkaar weer te ontmoeten en te genieten van de zon.

De ontvangst, de lunch en de rondleiding bij Liander waren voorbeeldig. Heldere en vriendelijke uitleg over het hospitalitybeleid van Liander intern en voor mensen van extern. Ontwikkeld en gestuurd door een extern bedrijf. En ook hoe zij zichzelf verplicht voelen om vanuit hun positie als monopolistische energienetwerkbeheerder, het goede voorbeeld te geven op het niveau van hospitality, transparantie, duurzaamheid en energiegebruik.

Omdat ik zelf meer dan 25 jaar bij diverse communcatiebureaus heb gewerkt, was het bezoek aan Giesbers een soort van thuiskomen. De lokale betrokkenheid en netwerkkracht van het management verbindt bedrijven met elkaar en zorgt voor meer business voor dit zeer succesvolle bureau. Het 'alles onder één dak principe’ zorgt voor een controleerbare en kostenefficiënte bedrijfsvoering. 

Porsche Centrum Gelderland was voor met name de heren als een bezoek aan een snoepwinkel. Prachtig om te horen hoe iedereen daar warm wordt ontvangen. Van een koper van een exclusieve Porsche tot aan een grootvader die zijn kleinzoon mooie auto’s wil laten zien. Grote indruk maakte de exclusieve aandacht die uitgaat naar klant, wens, type auto, type onderhoud, type monteur. Tailormade hospitality gestuurd vanuit een gedachte.

Teruggekomen in de warme gastvrijheid van Landgoed Groot Warnsborn werden we in de watten gelegd met bubbels en hapjes en een rondleiding langs de kamers en diverse locaties. 

Dank aan Liander, Giesbers, Porsche en Groot Warnsborn.

Earlier Event: November 16
Gastvrijheidstour Amsterdam