Julia

Mijn vrouw, mijn zus en ik bezoeken een mooie woonwinkel, waar op een zondag in mei een speciale aanbiedingendag is. We kopen een paar leuke spullen, waaronder een design buiten olielamp op een standaard, met aantrekkelijke korting. Ja, ja, we zijn immers Nederlanders, altijd in voor koopjes.

Thuisgekomen, vul ik de lamp met olie en de volgende dag zie ik dat de olie er aan alle kanten uitloopt. Ik bel de winkel en krijg een paar aanwijzingen wat er mogelijk mis is, met de mededeling dat als het niet lukt, kom gerust langs.
Helaas lukt het me niet de lamp non dripping te krijgen. Op naar de woonwinkel. Julia hoort mijn verhaal aan en neemt direct de lamp in en zegt toe dat ik een nieuwe krijg. Zodra die binnen is zal ze me bellen.  Ik ga terug naar mijn auto, wil wegrijden, maar daar komt Julia aangelopen. Meneer, fijn dat ik u nog net even tref, u hebt uw zonnebril laten liggen, alstublieft. Ik bedank haar vriendelijk voor haar attente optreden.

Een week later ben ik in de buurt van de winkel en ik denk, misschien is de nieuwe olielamp al binnen. Ik sta nog niet bij de balie of Julia zegt: Meneer Olde Bijvank, wat fijn dat u er bent. Ik ben uw telefoonnummer kwijtgeraakt en zat in zak en as. Gelukkig dat u nu binnen loopt. Mijn oprechte excuses! Ik heb hier de nieuwe lamp liggen. Ik wens u er alle plezier mee en als hij nog niet werkt, hier is mijn kaartje, bel dan gerust.

Deze Julia vergeet ik niet.