Gastvrijheid loont.png

Met ruim 14 jaar ervaring is het Gastvrijheidsgilde hét onafhankelijk expertisecentrum in professionele gastvrijheid. Gastvrije aandacht leidt tot betere bedrijfsresultaten omdat gasten zich welkom voelen, verwachtingen worden overtroffen en er wordt met positieve en oprechte aandacht gecommuniceerd. Een optimaal gevoel van welkom benadrukt bovendien de goede kwaliteit van het product, de dienstverlening en de ambiance. Medewerkers voelen zich welkom en kunnen zich ontwikkelen, waardoor ze werken met passie en plezier.

Het Gastvrijheidsgilde gelooft dat de mensen in Nederlandse bedrijven en organisaties het verschil kunnen maken met professioneel en onderscheidend gastheerschap. Gastvrijheid werkt.

Voor gasten, klanten en patiënten: die zeer tevreden en loyaal zijn, meer besteden, minder klachten hebben en positieve ambassadeurs zijn (mond-tot-mond en op social media).

Voor medewerkers: die werken met passie en plezier.

Voor ondernemers: die zelfstandige teams hebben, met excellente, taakvolwassen medewerkers met laag ziekteverzuim, hoge tevredenheid en loyaliteit, gastvrije en dienende leiders, en hoog bedrijfsrendement maken.

Het Gastvrijheidsgilde wil bedrijven en organisaties helpen gastvrijer, succesvoller, effectiever en onderscheidend te worden en te blijven zodat gastvrijheid in het DNA van een bedrijf en van medewerkers komt! Kortom, Nederland Gastvrij!

Missie
Het Gastvrijheidsgilde wil dat professionele gastvrijheid een prominente plek krijgt bij alle organisaties in Nederland. Gastvrijheid kun je organiseren, maar moet in het bewustzijn zitten van iedere betrokkene binnen de organisatie, van kader tot werkvloer. Het Gastvrijheidsgilde maakt dit voor iedere organisatie mogelijk door te inspireren en ondersteunen met educatie, advies en praktische kennisdeling.

Visie
"Alles wat aandacht krijgt groeit"

Kernpropositie
Het Gastvrijheidsgilde is hét onafhankelijke kenniscentrum voor gastvrijheid.
Het Gastvrijheidsgilde inspireert, is deskundig, ondernemend, resultaatgericht en werkt samen met de leden en de markt om te excelleren in gastvrijheid.

Het bestuur van het Gastvrijheidsgilde
Het Gastvrijheidsgilde is een stichting zonder winstoogmerk en ontstaan vanuit het ideaal: Nederland 100% gastvrij. Het bestuur van het gilde bestaat uit vrijwilligers en is verantwoordelijk voor beleid, begroting en uitvoering van het Gastvrijheidsgilde. Het bestuur stuurt op hoofdlijnen en laat de uitvoering over aan het verenigingsmanagement/-secretariaat.

Het bestuur
Ferdie Olde Bijvank, voorzitter/penningmeester
René Drost, secretaris
Yvonne van der Kroft
Ton Ververs
Roy Voogd