Ruben Arends wint als beste Gastheer bij vakwedstrijd beste Horecatalent 2016 van Twente en Achterhoek

Tubbergen-Lattrop, 10 maart 2016 – Op 9 maart heeft Ruben Arends (18) woonachtig in Lattrop de eerste prijs gewonnen tijdens de Horeca talenten dag in Ulft. Georganiseerd door de Stichting Horeca Talent Achterhoek. Aan de wedstijd namen 10 studenten van diverse ROC’s en leerbedrijven deel. Ruben won een stage bij de Librije (***) en diverse prijzen.  

Leerbedrijf Droste’s Herberg
Ruben is werkzaam als leerling bij Droste’s Herberg in Tubbergen. Samen met zijn leermeester Esther Schoneveld en begeleider van het ROC van Twente Andre Hofman hebben zij zich goed voorbereidt op de wedstrijd.

Wedstrijd Gastheerschap
Tijdens de wedstrijd moest Ruben een aantal skills laten zien op gebied van Gastheerschap. Zo moest hij o.a. 6 wijnen blind proeven, openen fles mousserende wijn, bereiden aan tafel van een steak tartaar en uiteraard zijn gastenkunde tentoon stellen.   

Talent
Een echt talent vinden de begeleiders Hofman en Schoneveld. Een student die passie heeft voor het vak. Kundig als het gaat om vaktechnische vaardigheden maar met name het omgaan met gasten is hij zeer bedreven, zeker als toekomstige Manager/ondernemer horeca. Ruben volgt de niveau 4 opleiding Manager/ondernemer horeca bij het ROC van Twente.

Toekomst
Na de opgedane ervaring bij Droste’s Herberg gaat Ruben een aantal stages volgen. Volgend jaar is hij van plan om naar Berlijn te gaan om een vijf maandelijkse stage te volgen in een vijf sterren hotel. Op de lange termijn is hij voornemens om het bedrijf van zijn ouders over te nemen, want debasis is hem met de paplepel ingegoten door zijn ouders, de eigenaren van Gasterij de Smid in Lattrop. Tevens is Ruben van plan om komend jaar met meer wedstrijden op Gastheerheerschap gebied mee te doen.